Min hårresa del 1: Bild, planer och nuvarande rutin

 
 Bilder från den 23 november.
 
I flera år har jag velat spara ut mitt hår, men jag har tappat tålamodet gång på gång och klippt av det igen. Den här gången ska jag dock härda ut och verkligen lyckas låta mitt hår bli långt. Det finns flera anledningar till varför jag vill spara ut mitt hår:
- Jag tycker att långt hår är vackert om det är välvårdat.
- Mitt hår är naturligt vågigt och vågorna passar bättre när håret är lite längre.
- Jag vill kunna göra olika uppsättningar samt kunna sätta upp håret ordentligt.
 
Genom att dokumentera min hårresa hoppas jag kunna låta mitt hår växa ut och inte ge upp. Mitt ultimata mål just nu är att låta håret växa till BSL-längd (bra strap length) eller WL-längd (waist length). Jag får helt enkelt se när jag blir nöjd, kanske blir det till och med tidigare. 
 
Min nuvarande rutin består av att tvätta håret varje morgon med ett SLS-fritt schampo, just nu ett från John Masters Organics. Att tvätta håret varje dag är inte speciellt bra för håret, då det torkar ut, men eftersom jag inte kan sätta upp mitt hår när det är så här kort och lätt blir fett behöver jag tvätta det varje dag. När mitt hår blir längre räknar jag med att kunna tvätta mitt hår mer sällan.
 
Jag använder inget balsam för tillfället, eftersom jag inte tycker att det behövs. Vad jag däremot gör är att göra en inpackning 1-2 gånger per vecka, samt använder mig av en hårolja om håret känns torrt. Jag trivs väldigt bra med min nuvarande rutin och planerar att fortsätta så här så länge det fungerar.
 
Min hårresa | Hår | | Kommentera |

Recension: Green People Sun Lotion SPF 25

 
Många åker på semester även på vinterhalvåret och då är det viktigt att tänka på att skydda sig i solen. Jag undviker gärna solskyddsprodukter med nanopartiklar och använder hellre ekologiska produkter. Den här solkrämen kommer från Green People och har SPF 25.
 
+ Dryg
+ Fungerar. Brände mig inte där jag var insmord, men på ställen jag missade var jag bränd.
+ Man blir inte vit av den som med många andra solkrämer.
 
- Något svår att få tag på. Jag köpte min på Bodystore, men de verkar inte sälja den längre.
Produkter | | Kommentera |

3 steg till balsammetoden

 
Här är en enkelt guide till hur man börjar med balsammetoden. Varför skulle man enbart vilja tvätta håret med balsam? Det sliter mindre på håret jämfört med schampo. För personer som vill låta sitt hår växa ut (och således kanske klippa det mer sällan) kan balsammetoden vara ett bra val. För tips gällande produkter som är godkända, se detta inlägg.
 
Det här behöver du:
Sista-schampo: För att ta bort silikoner och annat som inte går att tvätta bort med enbart balsam.
Tvättbalsam: Ett balsam som du använder för att tvätta håret med.
Vårdbalsam (eventuellt): Ett balsam du använder som vanligt balsam eller inpackning.
SLS-fritt schampo: Ibland kan det kännas för tungt att tvätta håret med bara balsam och då kan det vara skönt att tvätta håret med ett mildare schampo.
 
1. Använd ett sista-schampo och tvätta igenom ditt hår två gånger. Tvätta även hårborstar, hårsnoddar och liknande. Anledningen till att man gör detta är för att man ska få bort silikoner och andra ämnen som inte kan tvättas bort med bara balsam. Att även tvätta mössor och örngott är att föredra.
 
2. Tvätta håret med ett tvättbalsam. Det krävs betydligt mer balsam när man tvättar håret med det jämfört med schampo. Fyll näven med balsam och massera in detta i hårbotten. Det är viktigt att göra detta noga. Låt balsamet sitta i några minuter. Skölj sedan ur håret, noggrant. Sköljer man inte ur allt balsam känns håret fett och smutsigt istället för mjukt och luftigt. Två nybörjarmisstag är att inte använda tillräckligt mycket balsam samt inte skölja ur håret tillräckligt väl. 
 
3. Låt håret torka. När det är torrt borde det vara mjukt, följsamt och luftigt. Man måste dock tänka på att det kan ta ett tag för håret att vänja sig vid balsammetoden. För mig brukar det ta en månad innan håret känns riktigt riktigt fantastiskt.
 
 Har du frågor är det bara att ställa dessa i kommentarsfältet så svarar jag.
 
 
Guider, No poo & Balsammetoden | | Kommentera |
Upp