3 steg till balsammetoden

 
Här är en enkelt guide till hur man börjar med balsammetoden. Varför skulle man enbart vilja tvätta håret med balsam? Det sliter mindre på håret jämfört med schampo. För personer som vill låta sitt hår växa ut (och således kanske klippa det mer sällan) kan balsammetoden vara ett bra val. För tips gällande produkter som är godkända, se detta inlägg.
 
Det här behöver du:
Sista-schampo: För att ta bort silikoner och annat som inte går att tvätta bort med enbart balsam.
Tvättbalsam: Ett balsam som du använder för att tvätta håret med.
Vårdbalsam (eventuellt): Ett balsam du använder som vanligt balsam eller inpackning.
SLS-fritt schampo: Ibland kan det kännas för tungt att tvätta håret med bara balsam och då kan det vara skönt att tvätta håret med ett mildare schampo.
 
1. Använd ett sista-schampo och tvätta igenom ditt hår två gånger. Tvätta även hårborstar, hårsnoddar och liknande. Anledningen till att man gör detta är för att man ska få bort silikoner och andra ämnen som inte kan tvättas bort med bara balsam. Att även tvätta mössor och örngott är att föredra.
 
2. Tvätta håret med ett tvättbalsam. Det krävs betydligt mer balsam när man tvättar håret med det jämfört med schampo. Fyll näven med balsam och massera in detta i hårbotten. Det är viktigt att göra detta noga. Låt balsamet sitta i några minuter. Skölj sedan ur håret, noggrant. Sköljer man inte ur allt balsam känns håret fett och smutsigt istället för mjukt och luftigt. Två nybörjarmisstag är att inte använda tillräckligt mycket balsam samt inte skölja ur håret tillräckligt väl. 
 
3. Låt håret torka. När det är torrt borde det vara mjukt, följsamt och luftigt. Man måste dock tänka på att det kan ta ett tag för håret att vänja sig vid balsammetoden. För mig brukar det ta en månad innan håret känns riktigt riktigt fantastiskt.
 
 Har du frågor är det bara att ställa dessa i kommentarsfältet så svarar jag.
 
 
Guider, No poo & Balsammetoden | |
Upp