Min hårresa del 1: Bild, planer och nuvarande rutin

 
 Bilder från den 23 november.
 
I flera år har jag velat spara ut mitt hår, men jag har tappat tålamodet gång på gång och klippt av det igen. Den här gången ska jag dock härda ut och verkligen lyckas låta mitt hår bli långt. Det finns flera anledningar till varför jag vill spara ut mitt hår:
- Jag tycker att långt hår är vackert om det är välvårdat.
- Mitt hår är naturligt vågigt och vågorna passar bättre när håret är lite längre.
- Jag vill kunna göra olika uppsättningar samt kunna sätta upp håret ordentligt.
 
Genom att dokumentera min hårresa hoppas jag kunna låta mitt hår växa ut och inte ge upp. Mitt ultimata mål just nu är att låta håret växa till BSL-längd (bra strap length) eller WL-längd (waist length). Jag får helt enkelt se när jag blir nöjd, kanske blir det till och med tidigare. 
 
Min nuvarande rutin består av att tvätta håret varje morgon med ett SLS-fritt schampo, just nu ett från John Masters Organics. Att tvätta håret varje dag är inte speciellt bra för håret, då det torkar ut, men eftersom jag inte kan sätta upp mitt hår när det är så här kort och lätt blir fett behöver jag tvätta det varje dag. När mitt hår blir längre räknar jag med att kunna tvätta mitt hår mer sällan.
 
Jag använder inget balsam för tillfället, eftersom jag inte tycker att det behövs. Vad jag däremot gör är att göra en inpackning 1-2 gånger per vecka, samt använder mig av en hårolja om håret känns torrt. Jag trivs väldigt bra med min nuvarande rutin och planerar att fortsätta så här så länge det fungerar.
 
Min hårresa | Hår | |
Upp