Varför balsammetoden?

 
 
"Vad finns det för anledningar till att använda sig av balsammetoden?" är det många som undrar. Det finns många anledningar till att använda sig av balsammetoden och här kommer några av dem:
 
- Man torkar inte ut håret lika mycket som när man tvättar håret med schampo. Detta gör att håret inte slits lika fort och man behöver inte klippa sig lika ofta. 
 
Vill man spara ut sitt hår så är det bra att använda sig av BM. Detta eftersom man oftast slipper klippa sig lika ofta som när man använde schampo.
 
Har man en fet eller torr hårbotten kan BM hjälpa. En fet hårbotten beror ibland på att man torkar ut hårbotten för mycket, vilket gör att huden försöker kompensera genom att producera mer sebum (kroppens egna fett, det är det som gör håret fett). Genom att tvätta håret med balsam torkar man inte ut hårbotten i samma utsträckning, vilket gör att många upplever att håret blir mindre fett efter att man har använts sig av BM ett tag. Jag själv märkte skillnad efter en månad. 
 
Håret är torrt och tråkigt. Under perioder när jag använde schampo kunde jag uppleva mitt hår som väldigt torrt och tråkigt. Ibland var även längderna/topparna väldigt torra, medan hårbotten var fet. Med balsammetoden försvann detta problem. 
 
- Håret saknar volym. Mitt hår fick mer volym efter att jag började använda mig av BM.
 
- Håret torkar snabbare med balsammetoden, i alla fall är det så för mig.
 
- Håret blir mindre frissigt. Detta beror på att man inte torkar ut håret lika mycket som om man hade använt schampo.
 
- Självfall, vågor och lockar kommer fram på ett väldigt fint sätt när man använder BM. Detta då håret är mer återfuktat.
 
- Håret blir mindre tovigt.
 
- Håret blir mjukare och glansigare.
 
- Vissa upplever att håret växer snabbare, eftersom man masserar hårbotten mer när man tvättar håret med balsam. Massage ökar blodcirkulationen och det sägs att det i sin tur kan göra att håret växer snabbare. 
No poo & Balsammetoden | | Kommentera |

Balsammetoden

Jag har börjat med balsammetoden igen. Jag känner att mitt hår har blivit väldigt torrt och trist den senaste tiden, så jag såg till att toppa håret lite samt börja med balsammetoden för att återfukta håret så mycket som möjligt. Min första balsamtvätt blev i lördags, den 25 april. Jag använder Coop Xtra som tvättbalsam och har just nu inget vårdande balsam. Har i lite hårolja i form av Dr Hauschkas Neem hårolja när håret har torkat. Det känns och ser redan mycket mer välvårdat ut. Kommer eventuellt toppa det någon gång till inom den närmsta tiden, då håret inte är speciellt jämt. Har både uppklipptning som är på utväxt, samt en lugg som inte är riktigt lika lång som resten av håret än. Skulle vara trevligt att få håret lite mer jämt. Ska slänga in ett inlägg om hur jag klipper mitt egna hår också, när det är dags för klippning igen.
Min hårresa, No poo & Balsammetoden | | Kommentera |

Min hårresa del 5: Update

 

 För tillfället tvättar jag håret varannan dag med barnschampo, vilket inte torkar ut håret lika mycket. Dessutom är det schampo och balsam i ett. Toppade håret på någon centimeter för ungefär en vecka sedan. Håret känns bra, om än lite torrt i topparna.
Min hårresa | | Kommentera |
Upp