En utmaning för ett mer minimalistiskt liv

 
Jag försöker att bara ha saker i mitt hem som jag använder. Resten ges bort/säljs/slängs. Har man en massa saker som man inte behöver i sitt hem blir det lättare stökigt. 
 
Den här utmaningen går ut på att rensa en sak per dag. Jag har gjort den här utamaningen i kanske tre år. I det här konsumtionssamhället vi leder i äger vi för mycket saker. Det är viktigt att försöka leva mer minimalistiskt, både för plånboken, sinnet och miljön. Att skänka saker man inte har användning för kan ge någon annan glädje istället.
 
Exempel på saker som man kan minimera:
- Kläder. Man har oftast kläder i sin garderob som inte används. Antingen passar det inte längre, eller så har man tröttnat på det. Eller så har man det kvar av ren lathet eller nostalgi. 
- Köket. Lådor utan lock, trasiga tallrikar, saker i skafferiet som har blivit för gammalt. Rensa!
- Badrummet. Halvfulla schampo-, balsam- och tvålflaskor. Ärligt talat så innehåller tvål och schampo lite samma sak. Jag brukar köpa ett 2-i-1 schampo, som agerar både schampo och balsam (brukar finnas på barnavdelningen) och hålla detta i en tvålpump. På så sätt behöver jag bara en produkt till allt. Dessutom slipper man oftast att köpa balsam. Jag brukar applicera lite olja i håret istället om det är torrt.
- Städskåpet. Ärligt talat. Egentligen räcker med med en allrengörare. I alla fall för mig. Då slipper man en massa olika flaskor med allt möjligt i.
- Böcker, filmer, tv- och datorspel. Det som inte används eller man har nytta av kan ger bort/säljas.
Guider | |
Upp