Paradiset Matmarknad på Södermalm i Stockholm

 
På Brännkyrkagatan på Södermalm i Stockholm öppnade det för ett tag sedan en ekologisk matvarubutik, vid namn Paradiset. Den påminner mig lite om Whole Foods, en amerikansk matvarubutikskedja som riktar in sig på ekologisk mat och produkter. På Paradiset finns det, precis som i många Whole foods-butiker, en foodcourt. Där kan man bland annat äta glass från StikkiNikki, pizza från Delibruket Platbread eller något annat från Smakkultur. Jag rekommenderar starkt att testa på Smakkulturs wrap. Det var banne mig den godaste wrapen någonsin. Bilder på maten ses här nedanför.
 
 
Annars då? Paradiset har ett fantastiskt utbud, både vad det gäller färska grönsaker och frukt, men även ekologisk kroppsvård och spännande glutenfria produkter. Titta bara på bilderna här nedanför! Lokalen är mysig och fräsch och frukt och grönt är sorterat på ett fantastiskt sätt. Jag som älskar när saker och ting är organiserat blir väldigt tillfredsställd av detta.
Det fanns ett stort utbud av olika spännande typer av glutenfri pasta. Jag köpte på mig lite olika sorter som jag tänkte testa nu framöver. Min mamma brukar ibland beklaga sig över att det är svårt att hitta ekologiska marmelader i många olika smaker, men här fanns det många sorter att välja mellan. Det fanns även en del veganska produkter, vilket jag tycker är trevligt. På avdelningen för frukt och grönt kunde man köpta skalade(?) kokosnötter, vilket jag aldrig har sett förut i Sverige. Riktigt coolt!
 
Slutligen vill jag bara understryka hur mycket jag rekommenderar ett besök hos Paradiset. Att stötta ekologiska butiker tycker jag är väldigt viktigt och jag kommer absolut att återvända. 
 
 
 
Ekologiskt & Naturligt | | Kommentera |

Min hårresa del 9Min nuvarande hudvårdsrutin ser ut som följande:
- Tvättar håret på kvällen med ett volymschampo från Eco Cosmetics som är SLS-fritt. Kommer inte köpa det schampot igen då det är ganska uttorkande och gör mitt håret till en boll av tovor. Jag använder ett balsam från Garnier som heter "Avocado & Shea Butter" som jag absolut älskar. Jag föredrar dock olja i håret efter dusch istället för balsam för tillfället så jag ska köra på det ett tag framöver.
- Jag försöker tvätta håret mer sällan. Ibland blir det varje dag, ibland varannan och ibland var tredje. Jag försöker även använda en mindre mängd schampo för att inte torka ut håret lika mycket.
- Jag har håret uppsatt i en knut mitt på huvudet nästan hela tiden. 
 
Nu hoppas jag att det växer så det knakar! Ska försöka låta bli att klippa så länge som möjligt och enbart hålla mig till S&D istället. Det var så länge sedan jag hade långt hår och jag vill verkligen ha det långt igen. De senaste åren har jag klippt det superkort så fort det har nått APL. Det får inte hända igen! 
Min hårresa | | En kommentar |

Min hudresa del 11Min nuvarande hudvårdsrutin ser ut som följande:
- Morgon och kväll rengör jag med vatten, sprayar på Neroli Freshener från Maria Åkerberg och smörjer med Antirouge serumet från samma märke. På kvällarna tar jag även på Refining Mask på finnar/finniga områden. Detta har jag gjort sedan ett par veckor tillbaka och jag tycker om produkterna väldigt mycket. Det känns även som om mitt ansiktet är mindre rött, vilket är någonting jag har stört mig på länge. När huden är röd så den så irriterad ut.
- Vissa dagar lägger jag antingen en honungsmask eller mask av rasullera. Honungsmasken verkar för mig lätt peelande, utan att irritera huden för mycket.
- Vissa dagar rengör jag med rengöringen Olive Cleansing från Maria Åkerberg eller rengöringskrämen från Dr. Hauschka. 
 
Vad det gäller vitamin B5 tar jag för tillfället tre gram/dag sedan den 8:e augusti.. Ett gram på morgonen och två på kvällen. Jag tror att en högre dos gav bättre effekt, men min mage tyckte inte om den mängden B5 så jag valde att sänka dosen. Innan den 8:e såg det ut som följande:
24 juli - 28 juli: 4 gram/dag
29 juli: 4,5 gram/dag
30 juli - 7 augusti: 4 gram/dag
 
Jag borde bli bättre på att hålla mig till en hudvårdrutin en längre tid för att se om det ger effekt på lång sikt. Jag tänker fortsätta med de produkterna jag nämnde ovan samt även lägga till en olja i min hudvårdsrutin. Kokosolja på kvällen har jag testat förr och verkligen gillat, så det kanske blir det nya tillskottet i min rutin. Jag hoppas att mina finnar och alla röda ärr kan försvinna för gott snart...
Min hudresa | | Kommentera |
Upp