Min hudresa del 11Min nuvarande hudvårdsrutin ser ut som följande:
- Morgon och kväll rengör jag med vatten, sprayar på Neroli Freshener från Maria Åkerberg och smörjer med Antirouge serumet från samma märke. På kvällarna tar jag även på Refining Mask på finnar/finniga områden. Detta har jag gjort sedan ett par veckor tillbaka och jag tycker om produkterna väldigt mycket. Det känns även som om mitt ansiktet är mindre rött, vilket är någonting jag har stört mig på länge. När huden är röd så den så irriterad ut.
- Vissa dagar lägger jag antingen en honungsmask eller mask av rasullera. Honungsmasken verkar för mig lätt peelande, utan att irritera huden för mycket.
- Vissa dagar rengör jag med rengöringen Olive Cleansing från Maria Åkerberg eller rengöringskrämen från Dr. Hauschka. 
 
Vad det gäller vitamin B5 tar jag för tillfället tre gram/dag sedan den 8:e augusti.. Ett gram på morgonen och två på kvällen. Jag tror att en högre dos gav bättre effekt, men min mage tyckte inte om den mängden B5 så jag valde att sänka dosen. Innan den 8:e såg det ut som följande:
24 juli - 28 juli: 4 gram/dag
29 juli: 4,5 gram/dag
30 juli - 7 augusti: 4 gram/dag
 
Jag borde bli bättre på att hålla mig till en hudvårdrutin en längre tid för att se om det ger effekt på lång sikt. Jag tänker fortsätta med de produkterna jag nämnde ovan samt även lägga till en olja i min hudvårdsrutin. Kokosolja på kvällen har jag testat förr och verkligen gillat, så det kanske blir det nya tillskottet i min rutin. Jag hoppas att mina finnar och alla röda ärr kan försvinna för gott snart...
Min hudresa | |
Upp