Paradiset Matmarknad på Södermalm i Stockholm

 
På Brännkyrkagatan på Södermalm i Stockholm öppnade det för ett tag sedan en ekologisk matvarubutik, vid namn Paradiset. Den påminner mig lite om Whole Foods, en amerikansk matvarubutikskedja som riktar in sig på ekologisk mat och produkter. På Paradiset finns det, precis som i många Whole foods-butiker, en foodcourt. Där kan man bland annat äta glass från StikkiNikki, pizza från Delibruket Platbread eller något annat från Smakkultur. Jag rekommenderar starkt att testa på Smakkulturs wrap. Det var banne mig den godaste wrapen någonsin. Bilder på maten ses här nedanför.
 
 
Annars då? Paradiset har ett fantastiskt utbud, både vad det gäller färska grönsaker och frukt, men även ekologisk kroppsvård och spännande glutenfria produkter. Titta bara på bilderna här nedanför! Lokalen är mysig och fräsch och frukt och grönt är sorterat på ett fantastiskt sätt. Jag som älskar när saker och ting är organiserat blir väldigt tillfredsställd av detta.
Det fanns ett stort utbud av olika spännande typer av glutenfri pasta. Jag köpte på mig lite olika sorter som jag tänkte testa nu framöver. Min mamma brukar ibland beklaga sig över att det är svårt att hitta ekologiska marmelader i många olika smaker, men här fanns det många sorter att välja mellan. Det fanns även en del veganska produkter, vilket jag tycker är trevligt. På avdelningen för frukt och grönt kunde man köpta skalade(?) kokosnötter, vilket jag aldrig har sett förut i Sverige. Riktigt coolt!
 
Slutligen vill jag bara understryka hur mycket jag rekommenderar ett besök hos Paradiset. Att stötta ekologiska butiker tycker jag är väldigt viktigt och jag kommer absolut att återvända. 
 
 
 
Ekologiskt & Naturligt | |
Upp