Min hudresa del 3: 2 veckor med Tetralysal och Differin

Den översta bilden är tagen med blixt och bilden där nere är tagen utan blixt.
 
Nu har det gått två veckor med Tetralysal och Differin. Jag har fått två till tre riktigt små finnar, men dessa har försvunnit på en gång. Har använd Differin ganska mycket under veckan som gått. Förut, när hakan (mitt problemområde) var full med finnar, kändes det alltid som om huden var stressad. Den hann inte riktigt med att få finnarna att läka, eftersom de var alldeles för många. Ärren verkade aldrig heller blekna, eftersom det kom nya snabbare än de gamla läkte. Nu, när huden får hjälp av Tetralysal och Differin att döda finnarna, känner det som om huden har mer tid och energi till att få de röda ärren att läka. Det gör mig väldigt glad. Jag har haft finnar och acne i snart tio år. Förr har jag gråtit för att det har fått mig att må så dåligt. Nu gråter jag för att de är på väg bort. Äntligen!
 
Gällande hudvård använder jag mandelolja på morgonen och rengör med bara vatten. Har köpt ett solskydd till ansiktet nu också då solen har börjat tittat fram allt mer. Huden blir tunnare och med solkänslig under den här behandlingen så det är viktigt att skydda den.
Min hudresa | | Kommentera |

Min hårresa del 3: Update

Min nuvarande rutin är att tvätta håret varje eller varannan dag med ett SLS-fritt schampo. Ibland använder jag balsam och ibland inte. Vissa SLS-fria schampon är inte speciellt uttorkande, vilket gör att jag inte alltid känner att jag behöver balsam. Just nu använder jag ett schampo från John Masters Organics som är ett "schampo och balsam i ett".
 
Jag brukar göra en inpackning med kokosolja i längderna och topparna och låter det sitta i i minst 30 minuter innan jag tvättar ur det. Vissa kvällar gör jag även en "inpackning" till hårbotten med aloe vera-gel och eterisk olja (rosmarin eller pepparmynta) för att försöka öka blodcirkulationen. Det sägs nämligen att det får håret att växa snabbare. Även om det inte fungerar tror jag att även hårbotten behöver lite vård då och då för att må bra.
 
Håret känns kanske lite tråkigt just nu, men det beror nog mest på att det är någon slags "mellanlängd" samt att det är vinter. Det blåser så mycket just nu och mitt hår är lite för kort för att kunna sätta upp ordentligt. Blir tokig när håret blåser åt alla håll! Jag gissar att det kommer kännas lite bättre när det blir vår.
 
Jag har börjat använda mig av S&D (Search & Destroy) ungefär en gång per vecka, vilket helt enkelt innebär att man klipper klyvna hårstrån var för sig. Jag brukar inte få speciellt mycket klyvna hårstrån, men däremot väldigt torra partier. Dessa toppar jag lite försiktigt för att håret inte ska kännas strävt. Man behöver inte oroa sig för att det ska se ojämnt ut (speciellt inte om man har vågigt eller lockigt hår), då partierna man klipper är så små att det knappt syns någon skillnad. 
 
Min hårresa | | En kommentar |

Recension: UNE Skin Ideal Youth Serum Foundation

 
Jag gillade concealern från UNE, men den här foundationen var en riktig besvikelse. Visserligen får man ett riktigt härligt glow om man blandar ut den med sin dagkräm, samt att nyansen (102) var alldeles perfekt för mig. Huden ser dock extra fnasig ut med den på (om den inte är blandad med dagkrämen) och den täpper till min hud, vilket i sin tur ger mig finnar. Jag önskade så att det skulle finnas en prisvärd ekologisk foundation som passade mig, men denna fungerade helt enkelt inte...
Produkter | | Kommentera |
Upp