Min hårresa del 3: Update

Min nuvarande rutin är att tvätta håret varje eller varannan dag med ett SLS-fritt schampo. Ibland använder jag balsam och ibland inte. Vissa SLS-fria schampon är inte speciellt uttorkande, vilket gör att jag inte alltid känner att jag behöver balsam. Just nu använder jag ett schampo från John Masters Organics som är ett "schampo och balsam i ett".
 
Jag brukar göra en inpackning med kokosolja i längderna och topparna och låter det sitta i i minst 30 minuter innan jag tvättar ur det. Vissa kvällar gör jag även en "inpackning" till hårbotten med aloe vera-gel och eterisk olja (rosmarin eller pepparmynta) för att försöka öka blodcirkulationen. Det sägs nämligen att det får håret att växa snabbare. Även om det inte fungerar tror jag att även hårbotten behöver lite vård då och då för att må bra.
 
Håret känns kanske lite tråkigt just nu, men det beror nog mest på att det är någon slags "mellanlängd" samt att det är vinter. Det blåser så mycket just nu och mitt hår är lite för kort för att kunna sätta upp ordentligt. Blir tokig när håret blåser åt alla håll! Jag gissar att det kommer kännas lite bättre när det blir vår.
 
Jag har börjat använda mig av S&D (Search & Destroy) ungefär en gång per vecka, vilket helt enkelt innebär att man klipper klyvna hårstrån var för sig. Jag brukar inte få speciellt mycket klyvna hårstrån, men däremot väldigt torra partier. Dessa toppar jag lite försiktigt för att håret inte ska kännas strävt. Man behöver inte oroa sig för att det ska se ojämnt ut (speciellt inte om man har vågigt eller lockigt hår), då partierna man klipper är så små att det knappt syns någon skillnad. 
 
Min hårresa | |
#1 - - Johanna:

Kokosolja är underbart! Kör även med S&D, det gör faktiskt skillnad och jag tycker det är rätt avkopplande, haha!
Superkul att läsa om din hårresa, ditt hår ser jättefriskt ut! Förstår verkligen vad du menar med "mellanlängden" . Det är så jobbigt att sätta upp håret när underhåret ramlar ur hårtofsen!
Lycka till med hårresan!! :)

Svar: Haha, ja, visst är det avkopplande! Även ditt hår ser väldigt friskt ut på dina senaste bilder. Snart är man förhoppningsvis ur "mellanlängdsstadiet"! Tack detsamma :)
-

Upp