Min hårresa del 8: Klippte håretJag var och klippte mig idag. Hos en frisör. Jag brukar ju klippa mig själv med hjälp av CreaClip, men idag fick jag ett infall och stack iväg för en drop-in-tid hos frisören. Hon jämnade till håret i bak och klippte upp det. Dessutom klippte hon håret kring ansiktet så att det ramar in ansiktet. Jag kan känna att det blev lite kort framme vid ansiktet, men resten är jättebra. Mitt hår torkar så långsamt och kan ibland kännas "tungt", så jag tror att jag behöver ha uppklippt hår. Håret känns så mycket bättre nu. Förhoppningsvis kan jag låta håret vara ett bra tag fram över nu och bara låta det växa. 
 
Min rutin för närvarande är väldigt simpel. Jag tvättar håret med ett SLS-fritt schampo eller enligt balsammetoden. Detta gör jag varje eller varannan dag (brukar tvätta håret oftare när det är kort och svårt att sätta upp helt och hållet). Jag gör en kokosoljeinpackning när håret känns torrt. Det som är nytt är att jag försöker ha håret uppsatt (även om det ser lite slarvigt ut när håret fortfarande är så kort) varje dag. Detta för att jag vill "glömma bort" håret lite och slippa tänka på att det tar lång tid att växa sig långt... På bilden ser det ut att vara APL, men det är nog mest för att jag sträcker ganska mycket på armarna.
Min hårresa | | 2 kommentarer |

Min hudresa del 10: Experimenterar med vitamin B5

 

Så här ser huden ut idag, den 23 juli. Då jag inte tog någon bild precis innan jag började med vitamin B5 så får det här bli min förebild. Hakan är mitt problemområde, resten av ansiktets hud är faktiskt ganska fint.
 
Min hud har strulat sedan jag slutade med Tetralysal. Jag försöker nu på naturlig väg läka min acne. Jag använder för tillfället rengöringskrämen från Dr. Hauschka samt deras ansiktsvatten special. Det känns som om produkterna från Dr. Hauscka hjälper att lugna ner min hud. Någon gång per vecka använder jag mig av OCM, vilket gör min hud grundligt ren och riktigt mjuk. Jag äter sedan flera år tillbaka vitamin B5. Sedan ett par tre år tillbaka äter jag ett gram om dagen. Den dosen har inte på något sätt botat min acne, men min hud har definitivt blivit mindre fet och mycket finnar försvann. Jag testar därför nu att höja dosen för att se om jag på så sätt kan läka min acne utan att använda mig av antibiotika (vilket är det enda jag har testat som har botat min acne till 100%). 
 
Så här har det sett ut den senaste tiden:
 
Vecka 1:
10 juli: 2,5 gram morgon + kväll. 5 gram totalt.
11 juli: 2,5 gram morgon + kväll. 5 gram totalt.
12 juli: 2,5 gram morgon + kväll. 5 gram totalt.
13 juli: 2,5 gram morgon + kväll. 5 gram totalt.
14 juli: 2,5 gram morgon + kväll. 5 gram totalt. Jag hade haft ont i magen varje morgon sedan jag ökade dosen till 5 gram/dag. Efter fem dagar valde jag därför att sänka dosen. Under dessa fem dagar fick jag inte en enda ny finna. I vanliga fall får jag nya finnar varje dag.
15 juli: 1,5 gram morgon + kväll. 3 gram totalt.
16 juli: 1,5 gram morgon + kväll. 3 gram totalt. Jag började få finnar igen och bestämde mig för att höja dosen nästkommande dag.
 
Vecka 2:
17 juli: 2 gram morgon + kväll. 4 gram totalt. 
18 juli: 2 gram morgon + kväll. 4 gram totalt. Fick lite ont i magen igen, men inte alls som när jag åt 5 gram/dag.
19 juli: 2 gram morgon + kväll. 4 gram totalt.
20 juli: 2 gram morgon + kväll. 4 gram totalt.
21 juli: 2 gram morgon + kväll. 4 gram totalt.
22 juli: 2 gram morgon + kväll. 4 gram totalt.
23 juli: 2 gram morgon + kväll. 4 gram totalt. Fick en del nya finnar den här veckan, men ska fortsätta äta 4 gram/dag ett tag framöver. Tror att man behöver ge det lite tid.
 
Min hudresa | | Kommentera |

Recension: Florame Vanille Gourmande Eau de ParfumDet här är den första parfymen någonsin som jag faktiskt har använt upp. Det är en ekoparfym som doftar vanilj och kommer från märket Florame. Nina som driver bloggen Eko Hud har skrivit om den här och den finns bland annat att köpa hos Jordklok. Jag är inte speciellt bra på att beskriva dofter, men det doftar som mjuk vanilj. Den är inte alls speciellt söt, utan doftar bara härligt av vanilj. Är man intresserad av en ekologisk parfym och gillar vaniljdoft är det här verkligen ett tips. Den doftar verkligen fantastiskt.
Produkter | | Kommentera |
Upp