Min hårresa del 8: Klippte håretJag var och klippte mig idag. Hos en frisör. Jag brukar ju klippa mig själv med hjälp av CreaClip, men idag fick jag ett infall och stack iväg för en drop-in-tid hos frisören. Hon jämnade till håret i bak och klippte upp det. Dessutom klippte hon håret kring ansiktet så att det ramar in ansiktet. Jag kan känna att det blev lite kort framme vid ansiktet, men resten är jättebra. Mitt hår torkar så långsamt och kan ibland kännas "tungt", så jag tror att jag behöver ha uppklippt hår. Håret känns så mycket bättre nu. Förhoppningsvis kan jag låta håret vara ett bra tag fram över nu och bara låta det växa. 
 
Min rutin för närvarande är väldigt simpel. Jag tvättar håret med ett SLS-fritt schampo eller enligt balsammetoden. Detta gör jag varje eller varannan dag (brukar tvätta håret oftare när det är kort och svårt att sätta upp helt och hållet). Jag gör en kokosoljeinpackning när håret känns torrt. Det som är nytt är att jag försöker ha håret uppsatt (även om det ser lite slarvigt ut när håret fortfarande är så kort) varje dag. Detta för att jag vill "glömma bort" håret lite och slippa tänka på att det tar lång tid att växa sig långt... På bilden ser det ut att vara APL, men det är nog mest för att jag sträcker ganska mycket på armarna.
Min hårresa | |
#1 - - johanna berg:

Ditt hår ser jättefriskt och fint ut! Det känns alltid så härligt när det är nyklippt! Själv har jag dock som nyårslöfte att inte klippa mig på ett år, så jag får hålla ut 6 månader till, börjar länga efter att få testa creaclipen snart dock! Lycka till med hårresan!

Svar: Jag borde också verkligen låta bli att klippa håret på ett bra tag. Ska försöka gå så lång tid som möjligt. Ibland känns det som om jag klipper mig bara för att det är roligt, inte för att håret är slitet, hehe.
-

#2 - - johanna berg:

Jag förstår dig precis. Jag är så petig med att jag vill att håret ska vara jämnlångt, men efter några månader av utsparande så blir hemlinen lite skev, och jag vill så gärna bara jämna ut det.
Kolla in "No Trimming Club" på LHC, där får man lite pepptalk för att hålla sig undan saxen, hehe!

Svar: Jag hänger med jämna mellanrum i den tråden! Känns bra, folk är verkligen peppande!
Emma

Upp