Min hudresa del 10: Experimenterar med vitamin B5

 

Så här ser huden ut idag, den 23 juli. Då jag inte tog någon bild precis innan jag började med vitamin B5 så får det här bli min förebild. Hakan är mitt problemområde, resten av ansiktets hud är faktiskt ganska fint.
 
Min hud har strulat sedan jag slutade med Tetralysal. Jag försöker nu på naturlig väg läka min acne. Jag använder för tillfället rengöringskrämen från Dr. Hauschka samt deras ansiktsvatten special. Det känns som om produkterna från Dr. Hauscka hjälper att lugna ner min hud. Någon gång per vecka använder jag mig av OCM, vilket gör min hud grundligt ren och riktigt mjuk. Jag äter sedan flera år tillbaka vitamin B5. Sedan ett par tre år tillbaka äter jag ett gram om dagen. Den dosen har inte på något sätt botat min acne, men min hud har definitivt blivit mindre fet och mycket finnar försvann. Jag testar därför nu att höja dosen för att se om jag på så sätt kan läka min acne utan att använda mig av antibiotika (vilket är det enda jag har testat som har botat min acne till 100%). 
 
Så här har det sett ut den senaste tiden:
 
Vecka 1:
10 juli: 2,5 gram morgon + kväll. 5 gram totalt.
11 juli: 2,5 gram morgon + kväll. 5 gram totalt.
12 juli: 2,5 gram morgon + kväll. 5 gram totalt.
13 juli: 2,5 gram morgon + kväll. 5 gram totalt.
14 juli: 2,5 gram morgon + kväll. 5 gram totalt. Jag hade haft ont i magen varje morgon sedan jag ökade dosen till 5 gram/dag. Efter fem dagar valde jag därför att sänka dosen. Under dessa fem dagar fick jag inte en enda ny finna. I vanliga fall får jag nya finnar varje dag.
15 juli: 1,5 gram morgon + kväll. 3 gram totalt.
16 juli: 1,5 gram morgon + kväll. 3 gram totalt. Jag började få finnar igen och bestämde mig för att höja dosen nästkommande dag.
 
Vecka 2:
17 juli: 2 gram morgon + kväll. 4 gram totalt. 
18 juli: 2 gram morgon + kväll. 4 gram totalt. Fick lite ont i magen igen, men inte alls som när jag åt 5 gram/dag.
19 juli: 2 gram morgon + kväll. 4 gram totalt.
20 juli: 2 gram morgon + kväll. 4 gram totalt.
21 juli: 2 gram morgon + kväll. 4 gram totalt.
22 juli: 2 gram morgon + kväll. 4 gram totalt.
23 juli: 2 gram morgon + kväll. 4 gram totalt. Fick en del nya finnar den här veckan, men ska fortsätta äta 4 gram/dag ett tag framöver. Tror att man behöver ge det lite tid.
 
Min hudresa | |
Upp