Olja i håret


Som jag har skrivit många gånger använder jag mig av balsammetoden när jag tvättar mitt hår, vilket går att läsa mer om här. Även om mitt hår oftast inte är speciellt torrt, kan det fortfarande blir lite torrt i topparna och frissigt vissa dagar. Under de dagarna brukar jag använda mig av olja i håret. Just nu använder jag Neem Hair Oil från Dr. Hauschka som jag tycker fungerar bra.
 
Olja är riktigt bra för håret. Det gör håret mindre torrt samt mer glansigt och följsamt. Väldigt trevligt helt enkelt. Man kan använda olja i håret på två sätt:
- Som "serum", vilket innebär att man tar några droppar olja och applicerar i hårets toppar och längder när håret har torkat.
- Som inpackning, vilket istället innebär att man tar lite mer olja (jag brukar ta några teskedar eller någon matsked) och applicerar i längderna och topparna. Detta låter man sitta i ett tag, 30 minuter till några timmar, innan man tvättar ur det. När jag gör en oljeinpackning brukar jag använda kokosolja, då det känns som om håret kan tillgodogöra sig den oljan bättre än vissa andra oljor.
 
No poo & Balsammetoden | |
Upp