Search & DestroyNär man sparar ut håret kanske man inte har speciellt stor lust att gå till frisören och klippa av någon centimeter av håret bara för att man har vissa partier med klyvna hårstrån. Istället kan man använda sig av S&D (Search & Destroy), vilket helt enkelt innebär att man själv hittar de hårstrån som är klyvna och klipper dem någon centimeter ovanför "klyvningen". På så sätt blir man av med klyvna hårtoppar utan att egentligen förlora någon längd på håret. 
 
Jag upptäckte S&D på riktigt någongång i höstas. Man skulle kunna säga att jag föll pladask. Jag upplever ofta att mitt hår känns strävt när jag har klyvna hårtoppar (vilket inte brukar vara så ofta, som tur är). Genom att använda mig av S&D slipper jag den sträva känslan utan att faktiskt gå och klippa mig. 
 
Mina tips gällande S&D är att sitta i något slags ljus, jag föredrar dagsljus vid ett fönster. Sedan tar jag en vass sax och klipper bort de klyvna hårtopparna. Har man ljust hår kan det vara lättare att se mot en mörk bakgrund och tvärtom gäller för mörkt hår. Detta kan ses på bilden ovan, mitt hår syns bättre mot den mörka bakgrunden. Det var allt! Egentligen är det inte speciellt svårt, det kan dock vara klurigt om håret inte är tillräckligt långt för att man ska kunna hålla upp det framför sitt ansikte.
Guider, No poo & Balsammetoden | |
Upp