Ekologiska solskydd

Ekologiska solskydd skiljer sig ibland från "vanliga" solskydd som säljs i exempelvis matbutiker. Istället för att skriva om någonting jag inte känner mig helt säker på väljer jag att länka till några informativa och intressanta inlägg hos andra bloggar:
- Här skriver Hannah på Naturligt snygg om hennes bästa ekologiska solskydd.
- Här skriver hon även om hur ekologiska solskydd fungerar.
- Mitte på Beauty Comes Clean skriver här om naturlig olja som solskydd.
- Här skriver hon om nanopartiklar som finns i en del solskydd.
 
Jag tänkter dock berätta lite om bland annat olika ekologiska solskydd som jag har använt mig och och gillat.
 
 
Det här är en ansiktskräm från Bulldog med SPF 15 som jag använder under dagarna för att skydda ansiktet. Den är bra, då den vita hinnan den lämnar är ganska subtil och den går in snabbt i huden. Jag har recenserat den här. Till ansiktet finns det även en solgel på EcoCosmetics som jag har skrivit om här, den är bra om man vill ha ett högre skydd en ansiktskrämen från Bulldog. Jag har även skrivit om en solkräm från Green People med SPF 25 här. Den går också snabbt in i huden och den fungerade verkligen bra, vilket jag märke då jag missade en fläck där jag sedan var helt rödbränd.
 
Efter att ha varit ute i solen kan huden behöva återfuktas och vårdas, speciellt om man har bränt sig. Jag brukar använda mig av en After sun lotion från Dr. Hauschaka som jag har skrivit om här eller en aloe vera-gel som jag har skrivit om här. Aloe vera är väldigt bra om man har bränt sig i solen och den känns svalkande. Aloe vera kan användas till mycket, men just när det gäller brännskador orsakade av solen känns den oerhört härlig och vårdande.
 
Ekologiskt & Naturligt, No poo & Balsammetoden | |
Upp