Recension: Neutral BalsamJag skriver om det här balsamet ur ett balsammetoden-perspektiv (läs mer om balsammetoden här). Balsamet lämpar sig bäst som tvättbalsam, då det inte alls är speciellt vårdande. Det tvättar rent, men är väldig vattnigt/rinnigt. På grund av detta tycker jag inte att balsamet är speciellt drygt och därför inte heller prisvärt. Men det fungerar absolut bra, även om jag föredrar andra balsam före det här.
No poo & Balsammetoden, Produkter | | Kommentera |

Hur man får starkare och längre naglarJag tycker att långa naglar är väldigt vackert, speciellt om de är välvårdade. Många har problem med att få naglarna långa, ibland för att de är alltför mjuka/svaga. Jag själv har perioder där mina naglar är extra mjuka, men brukar lyckas få relativt långa naglar ändå. Den senaste tiden har jag dock störst mig på att mina naglar är så mjuka, så jag har skapat en rutin som faktiskt har fungerat för att göra mina naglar starkare. Här kommer mina tips:
 
- Massera in nagelolja. Detta gör naglarna mindre torra, mer glansiga och ser generellt sett mer hälsosamma ut.
 
- Använd handkräm. Det är inte trevligt med torra händer. Väl återfuktade händer ger även mer återfuktade naglar.
 
- Använd nagelstärkare. Jag använder en från Trind som jag tycker fungerar väldigt bra. Den är inte naturlig på något sätt och innehåller även starka ämnen som vissa inte tål. Så en liten varning, men jag valde att ta risken. 
 
- Ha målade naglar. Jag upplever att nagellack skyddar nageln och de lättare växer till sig och håller sig fina om jag använder nagellack.
 
- Tvätta med borste istället för att pilla bort smuts under naglarna. På så sätt kan man få väldigt fina nagelbäddar.
 
- Ät kosttillskott för starkare naglar. Ibland kan man ha någon vitamin- eller mineralbrist som gör naglarna svaga. Det finns olika kosttillskott för starkare naglar på bland annat apotek.
 
- Var försiktig med naglarna. Att slå i saker gör att naglarna kan gå av och det vill man gärna undvika.
Guider | | Kommentera |

Min hårresa del 6: Bild och nuvarande rutin

 

Jag har toppat håret både under april och maj, alltså vid två tillfällen. Nu ser jag dock att håret ser lite ojämnt ut på bilden till höger, men det beror nog mest på att jag står lite snett med huvudet. Jag har känt att jag har behövt toppa håret då det har varit lite ojämnt och jag föredrar att ha en relativt rak klippning med jämnlångt hår. Eftersom jag även har växt ut min lugg så jämnar jag till håret för att luggen ska komma ikapp. Nu är den äntligen helt utväxt. 
 
Jag tvättar håret enligt balsammetoden för tillfället. Detta beror på att mitt hår ska vara mindre torrt och att jag på så sätt ska slippa behöva klippa topparna lika ofta. Jag har skrivit mer om balsammetoden här, om det är någon som är nyfiken. Håller jag mig ifrån att klippa håret för mycket har jag antagligen nått mitt mål vad det gäller hårlängd om ungefär ett år. 
Min hårresa | | Kommentera |
Upp