I min BM-necessär

 
Det här är det som jag använder i min hårrutin för närvarande. Ibland använder jag andra balsam eller oljor för håret, men just nu trivs jag väldigt bra med att använda dessa.

- Sista-schampo: ICA Basic 2 i 1 schampo använder jag som sista-schampo ifall jag har fått silikoner i håret eller om jag på annat sätt har "build up" i håret och behöver rengöra ordentligt.
 
- SLS-fritt schampo: ICA schampo & balsam, som egentligen är en schampo för barn, använder jag om jag känner att jag behöver tvätta håret snabbt eller om mitt hår känns för återfuktat och tungt. Eftersom det är ett schampo och balsam i ett så blir inte håret speciellt uttorkat. 
 
- Tvättbalsam: För att tvätta håret använder jag Coop Xtras balsam som kostar runt 15 kronor. Bra och prisvärt!
 
- Vårdbalsam: Garnier Respons Avocado Oil & Shea Butter använder jag som vårdbalsam. Jag måste verkligen säga att det här är ett riktigt bra vårdbalsam. Håret blir som silke. Absolut fantastiskt är det!
 
- Hårolja: Jag använder en hårolja från Dr. Hauschka som heter Neem Hair Oil. Mitt hår verkar gilla den här oljan och håret blir glansigt och lent. Jag brukar dock inte använda den i blött eller fuktigt hår, eftersom det tenderar att göra mitt hår fett.
 
- Svinborste: Den här använder jag för att fördela sebumet (fettet som produceras i hårbotten) i längderna, vilket gör att håret blir mindre fett och jag kan vänta ytterligare lite med att tvätta håret.
 
- Tangle Teezer: Den här hårborsten är fantastisk för att reda ut håret, både när det är blött och torrt. Den sliter inte på håret på samma sätt som många andra hårborstar.
 
- Hårsnoddar: Jag väljer hårsnoddar utan metall på, eftersom metallen har en tendens att slita mer på håret än vad dessa gör.
No poo & Balsammetoden | |
Upp