Hur man får starkare och längre naglarJag tycker att långa naglar är väldigt vackert, speciellt om de är välvårdade. Många har problem med att få naglarna långa, ibland för att de är alltför mjuka/svaga. Jag själv har perioder där mina naglar är extra mjuka, men brukar lyckas få relativt långa naglar ändå. Den senaste tiden har jag dock störst mig på att mina naglar är så mjuka, så jag har skapat en rutin som faktiskt har fungerat för att göra mina naglar starkare. Här kommer mina tips:
 
- Massera in nagelolja. Detta gör naglarna mindre torra, mer glansiga och ser generellt sett mer hälsosamma ut.
 
- Använd handkräm. Det är inte trevligt med torra händer. Väl återfuktade händer ger även mer återfuktade naglar.
 
- Använd nagelstärkare. Jag använder en från Trind som jag tycker fungerar väldigt bra. Den är inte naturlig på något sätt och innehåller även starka ämnen som vissa inte tål. Så en liten varning, men jag valde att ta risken. 
 
- Ha målade naglar. Jag upplever att nagellack skyddar nageln och de lättare växer till sig och håller sig fina om jag använder nagellack.
 
- Tvätta med borste istället för att pilla bort smuts under naglarna. På så sätt kan man få väldigt fina nagelbäddar.
 
- Ät kosttillskott för starkare naglar. Ibland kan man ha någon vitamin- eller mineralbrist som gör naglarna svaga. Det finns olika kosttillskott för starkare naglar på bland annat apotek.
 
- Var försiktig med naglarna. Att slå i saker gör att naglarna kan gå av och det vill man gärna undvika.
Guider | |
Upp