Hur man kan bleka ärrJag har acne till och från. Självklart är det jobbigt med finnar, men det som nästan är mer störande är alla de röda ärren som blir kvar efter dem. Det kan ta evigheter innan de bleknar! Här kommer några tips jag använder mig av för att skynda på processen:
 
- Citron sägs kunna bleka ärr. Jag brukar pressa citron i ansiktsmasker eller använda det som ansiktsvatten på de röda ärren över natten.
 
- Honung är antiinflammatoriskt och läkande, vilket hjälper till att skynda på läkprocessen när det gäller röda ärr. Jag använder honung som ansiktstvätt eller som ansiktsmask. Det brukar kännas väldigt skönt på huden, men jag kan bli lite torr om jag inte smörjer in mig efteråt.
 
- E-vitaminolja sägs vara bra mot ärr och läkning, så den använder jag för att smörja på mina röda märken. Finns att köpa hos bland annat Bodystore. 
 
- Tea tree-olja sägs vara antibakteriell, så den brukar jag använda i min hudvårdrutin ibland. Tänk bara på att bland ut den med en annan olja då den ensam är väldigt stark. 
 
- Lavendelolja verkar lugnande och gör ofta min hud mindre röd. Oljan är även läkande.
Guider, No poo & Balsammetoden | |
Upp