Min hudresa del 8: Sista dagen med Tetralysal

 
En före- och efterbild.
 
Idag tog mina Tetralysaltabletter slut. De små rödgula kapslarna är slut, äntligen. Missförstå mig inte, det har varit fantastiskt för mig att äta Tetralysal. Min acne försvann, snabbt gick det också. Jag tror att många som någon gång har haft acne kan relatera till känslan att man känner sig äcklig och ful med acnen. Att det påverkar ens självkänsla/-förtroende och ens psyke. Jag brukar säga att huden speglar hur mitt inre mår. Med det menar jag att när min acne är som värst så mår jag antagligen inte speciellt bra heller. Detta blir en ond cirkel, eftersom acnen får mig att må dåligt. Men finnar, det har jag alltid, även om jag mår bra. Tetralysalen tog bort det. Den tog bort mina finnar och min hud kunde äntligen få läka. Det är en fantastisk känsla. Min hudläkare sa att jag måste fortsätta med Tetralysal i höst, men att vi får se hur det ser ut när vi ses då. 
 
Här kommer en snabb sammanfattning av min Tetralysalresa:
- Jag har ätit två förpackningar av Tetralysal. En förpackning innehåller 100 tabletter. Jag åt två tabletter om dagen. Således har jag alltså ätit Tetralysal i ungefär 100 dagar.
- När jag började äta tabletterna slutade finnarna att dyka upp. De finnar som redan fanns kunde läka. Kvar fanns vissa envisa finnar och tog tid på sig att läka samt en hel del röda märken.
- De röda märkena började blekna och under flera veckors tid fick jag inte en enda finne. 
- Efter ungefär halva tiden började jag få finnar igen. Ofta bara någon enstaka och de försvann snabbt. 
- Min hud är mindre röd och irriterad och det känns helt fantastiskt! Förr kunde jag dessutom få finnar av allt (krämer, oljor, aloe vera osv osv), men nu kan jag smörja in ansiktet med nästan vad som helst utan att få finnar.
- Några problem jag har upplevt med Tetralysal är dock illamående, trötthet samt en mage som krånglar (vilket inte är konstigt, det är antibiotika jag har ätit). Det har dock helt klart varit värt det, eftersom acnen påverkar mitt psyke negativt. 
Min hudresa | |
Upp